MARSOFย  Op een Boorplatform

Netherlands Maritime Special Operations Force (NLMARSOF) is als specialist in het maritieme domein bij uitstek geschikt om complexe missies uit te voeren in onder andere havengebieden.
In de Rotterdamse haven kregen de MARSOF-operators onlangs een uitdagend en realistisch scenario aangereikt om een Non-Combattant Evacuation Operation (NEO) uit te voeren.

๐˜š๐˜ค๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ข๐˜ณ๐˜ช๐˜ฐ ๐˜‰๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ณ๐˜ฑ๐˜ญ๐˜ข๐˜ต๐˜ง๐˜ฐ๐˜ณ๐˜ฎ
Op een Boorplatform wisten de operators een deel van een delegatie, Ambassadepersoneel en een beveiligingsdetachement, veilig te stellen. Deze delegatie was op een โ€˜field visit' en werd overrompeld door gewapende rebellen.

๐˜๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ช๐˜ค๐˜ฐ๐˜ฑ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ž๐˜ฆ๐˜ข๐˜ฑ๐˜ฐ๐˜ฏ ๐˜๐˜ฏ๐˜ด๐˜ต๐˜ณ๐˜ถ๐˜ค๐˜ต๐˜ฐ๐˜ณ ๐˜Š๐˜ฐ๐˜ถ๐˜ณ๐˜ด๐˜ฆ
In de HWIC worden Loadmasters en Vliegers opgeleid tot tactisch instructeur en specialist op het tactisch inzetten van de helikopters van het Defensie Helicopter Commando. Een van de bijzondere modules binnen de HWIC zijn de zogenaamde โ€˜SOFโ€™ weken, in deze weken leren de cursisten van BSB, KCT en MARSOF om samen met binnen en buitenlandse speciale of bijzondere eenheden samen op te treden in het hoogste geweldsspectrum.

@ Korps Mariniers

Commentaren: 0