Jan Pieter Sulkema
15 juni

Geachte aanwezigen,
Buiten het feit dat ik oud marinier ( blok 92-3 )ben, ben ik ook een liefhebber van zilveren munten.
Mijn liefde voor het Korps en mijn passie voor zilveren munten heeft gezorgd voor een ontwerp van een 1. Oz ( Troy ounce/ 31.1 gram ) .999 puur zilveren munt, waarop het Korpsembleem aan de ene zijde en Michiel de Ruijter op deze andere zijde vermeld staan.
Mijn idee was om deze munten te laten produceren en vervolgens te gaan verkopen en een deel van het geld te schenken aan een goed doel, een stichting die ervoor zorgt dat actieve en niet actieve mariniers de hulp en steun krijgen die zij nodig hebben en die ervoor zorgt dat zij het gevoel hebben dat zij niet alleen staan tijdens zware periodes. Ik heb het hier over deze stichting, de Stichting Mariniers Ziekenboeg- Lief & Leed.

 

Deze schenking wil ik doen namens degene die een zilveren munt wil aanschaffen en zal dan ook de naam vermelden bij de Stichting Mariniers Ziekenboeg- Lief & Leed. ( Indien je niet wenst dat je naam genoemd wordt, dit graag erbij vermelden.)

 

De zilveren munt wordt geleverd in een doorzichtige kunststof muntcapsule en is tevens voorzien van een echtheid-certificaat ( waarop vermeld wordt dat de munt gemaakt is van .999 puur zilver ). Tevens heeft elke munt een opeenvolgende cijfer registratie.
Mijn intentie is om de eerste munt ( met nummer 001 )te schenken aan de Commandant van het Korps Mariniers J.R. Mac Mootry.

 

Voordat ik de Stichting Mariniers Ziekenboeg- Lief & Leed een gulle schenking kan doen, wil ik eerst kijken of deze actie wel draagvlak heeft, voordat ik overga tot het laten produceren van deze zilveren munten.

 

Graag hoor ik of dit een goed idee is en of er enig draagvlak bestaat voor deze actie. Ik heb een leverancier gevonden die deze unieke munt voor mij wil maken en kan hem aanbieden voor slechts € 75,- euro, exclusief verzendkosten. Voor elke verkochte munt , gaat € 10,- naar de Stichting Mariniers Ziekenboeg- Lief & Leed. Ik zal een voorbeeld plaatsen van hoe de munt eruit komt te zien.
Mocht je geïnteresseerd zijn en meer informatie willen, neem dan contact met mij op via de mail of via Facebook
Met vriendelijke Korpsgroet,

JP van Hoppe

jeepee1958@hotmail.com